Om oss

Grundare och ägare av Ulrika Spåls Group AB

Ulrika Spåls är en erfaren ledare med en omfattande bakgrund inom företagsledning och olika områden som sträcker sig från HR och medarbetarskaps- och ledarskapsutveckling till kommunikation, förändringsledning, samt organisations- och verksamhetsutveckling. Hennes karriär har varit mångsidig och omfattat olika ansvarsområden och befattningar som har gett henne bred kunskap och insikt inom dessa områden.

I sin nuvarande roll är Ulrika grundare och ägare av Ulrika Spåls Group AB, där hon fokuserar på managementkonsultuppdrag som innefattar ledning, styrning, grupp- och ledarutveckling, HR, förändringsledning, kommunikation, Lean, förbättringsarbete/projekt, verksamhets- och processutveckling, individuell och teamcoaching med mera.

Tidigare har Ulrika innehaft ansvarsfulla befattningar såsom VD för StyrelseAkademien Sverige, där hon framgångsrikt arbetade med att modernisera och digitalisera verksamheten för att öka utbudet och professionalisera styrelsearbetet i Sverige.

Hon har även grundat Ulrika Spåls Group AB och arbetat som Senior Advisor och specialist inom EFESO Consulting Nordics, samt innehaft direktörspositioner för HR och kommunikation, operativ effektivitet och IT vid företag som Lernia , BillerudKorsnäs och Sandvik Materials Technology.

Ulrika Spåls Group Afrika

Ulrika har en varierad akademisk bakgrund, inklusive en ingenjörsutbildning vid Högskolan i Gävle och kompletterande studier inom psykologi och beteendevetenskap. Hon har också fortsatt sin utbildning inom senior projektledning och ledarskap och management vid bland annat IMD.

Utöver sin professionella karriär är Ulrika engagerad i flera styrelser och har valberedningens ordförande i Sveriges HR Förening SHRF, styrelseordförande i BRC Utvecklingspartner, styrelseledamot i Länsförsäkringar Gävleborg och har haft flera andra uppdrag för föreningar och företag.

Hennes personliga drivkrafter inkluderar att vara en del av en bättre värld genom att använda sin kompetens och engagemang för att göra skillnad. Hon triggas av komplexa uppdrag, utmaningar och möjligheten att leda och arbeta med starka personligheter. Därför har hon även valt att arbeta med volontärsuppdrag i Senegal tillsammans med sin familj.

Ulrika är en energifylld ledare som strävar efter utveckling och resultatinriktad verksamhet. Hon vill alltid göra skillnad och leverera resultat i arbetslivet och är en engagerad och inspirerad individ som är dedikerad att använda sin kunskap och erfarenhet för att påverka positivt.